zaterdag 14 juli 2012

Poppenliefde

Hier thuis hebben we een poppenmoedertje in de dop. Onze jongste dochter is bijna 20 maanden en helemaal blij met pop. Het is eigenlijk de pop van de oudste dus moest er een oplossing komen, maar nog niet jarig en om nou zomaar een pop te kopen? Opa en oma waren zo lief en struinden allerlei rommelmarkten af en vonden een lief popje, niet te groot, precies een mooi maatje voor een dreumesmeisje. Oma zorgde dat pop weer helemaal fris werd en maakte de kleertjes weer netjes.


Jongste blij met haar pop, en oudste blij dat ze haar eigen pop weer heeft, want delen is toch wel een beetje moeilijk. Zelf zocht ik ook mijn pop weer op, en ik vond ook de kleertjes die sinterklaas (eh  mijn moeder, maar dat wist ik toen natuurlijk nog niet) gemaakt had.Dat bracht mij op een idee en dus belde ik mijn moeder... zij snuffelde even op zolder en daar vond ze de patroontjes. Zo leuk om dat weer te zien, nu herinner ik mij de plaatjes ook weer.Ook vond ze nog patroontjes uit de libelle, speciaal  in die tijd voor de Nenuco -pop. Mijn moeder is er nooit aan toe gekomen om ze te maken, maar we hebben afgesproken de komende winter samen er mee aan de slag te gaan. Misschien ben ik dan op tijd klaar voor Sinterklaas!!3 opmerkingen:

 1. Zoooo leuk is dit! Mijn dochter is intussen de poppen ontgroeid maar ik vind 't nog altijd zalig speelgoed waar je allerlei moois voor kan maken. Veel plezier in elk geval! Het is er eigenlijk het weer voor om onmiddellijk aan de slag te gaan.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lief van opa en oma om op zoek te gaan naar een popje voor jullie jongste. Haak- en breiwerk is weer helemaal in de mode, dus veel plezier met het maken van nieuwe kleertjes!
  Groetjes, Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, nostalgie, de Nenuco was mijn allerliefste pop en staat nog altijd op mijn knutselkamer!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!

Groetjes Hilde