maandag 8 november 2010

Project 1! Cath Kidston


Vandaag een creatief dagje. Om 10.00 uur had ik de naaimachine op tafel en heb ik eerst het lakentje voor het ledikantje verder afgemaakt. Daar moet alléén nog een  leuke applicatie als randversiering op en dan heeft babylief er een mooi lakentje, zelfgemaakt door mams, bij.
Toen door met project 1 uit het boek van Cath Kidston "naailes voor beginners." Nou ik ben duidelijk nog minder dan een beginneling, want zelfs dit was nog een beetje te moeilijk. Maar met goed lezen en zelf een beetje logisch denken kwam ik toch een heel eind. Het enige waar ik niet aan ben begonnen is het maken van een knoopsgat. De knoop zit er wel, maar niet functioneel, alléén voor de sier.  Oja... het uiteindelijke resultaat ziet er ook iets anders uit dan in het boek, maar dat is mijn creatieve inbreng zullen we maar zeggen!!
Misschien heeft één van jullie nog een "makkelijke" oplossing voor een sluiting op de tas. Ik heb nog 2 reepjes stof over?

6 opmerkingen:

 1. Hoi Hilde,

  Mooi gemaakt hoor! Ik ben helemaal niet handig met naald en draad maar klittenband werkt bij mij altijd heeeeeeel goed!! Maar dat is vast niet de oplossing die je zoekt!

  Groetjes
  Alma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou ik dacht ook direct aan klittenband, maar een gesp kan ook, zonder pennetje dan, anders moet je weer een gaatje maken.
  Knap gedaan hoor die tas, ziet er heel leuk uit.

  Groetjes
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad klitterband dat heb ik toevallig net ook gedaan bij en tas en dat werkt heel goed. En voor iemand die nog niet zo ervaren is met naaien is het toch harstikke goed gelukt!
  Ik heb hem nog niet gemaakt doe ik na de kerst ws pas. Nu geen tijd!!
  Leuk dat je mee doet met mijn give-away.
  Groetjes Michaja
  p.s. Hoeveel weken nog?
  Is er wel iemand die hier een berichtje achter laat om ons te laten weten dat je bent bevallen???

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi schoonzusje !

  Een knoopsgat maken is niet zo moeilijk hoor, kan ik zelfs... Heb je niet zo'n speciale functie op je naaimachine ? Dan gaat het bijna vanzelf... Probeer het anders eerst eens op een ander stukje stof, oefening baart kunst, toch ? Maar klitteband is ook handig hoor, je hebt er zelfs die je alleen hoeft vast te plakken. Of zo'n drukknoop die je er in "slaat", ook makkelijk.... Succes !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Joh, wat mooi zeg! Wat knap dat je zoiets kunt maken. Echt top!

  Trouwens leuke weblog heb je. Die behangkleuren aan de zijkant vind ik helemaal leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Hilde,
  Als je nog stof voor lusjes over hebt kun je misschien lusjes maken? Lusjes kun je zo vaststikken.
  Mooie stof!
  Groeten,
  Jacoba

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!

Groetjes Hilde