vrijdag 30 juli 2010

Lavendelboerderij

In Marknesse ( vlakbij Blokzijl) is vorig jaar een lavendelboerderij met bezoekerscentrum Viva Lavandula geopend. Vorig jaar ontdekte ik dit pas aan het eind van het seizoen, en toen was de lavendel al (bijna) uitgebloeid, dus voor dit jaar stond het op het verlanglijstje. Samen met de overbuurvrouw en de kinderen ging ik er vanmiddag heen. En wat was het leuk. Velden vol met lavendel, ook om zelf te plukken. Een tentoonstelling waar het hele proces van het maken van lavendelolie e.d. werd uitgelegd. Een workshopruimte waar je aan kon schuiven voor het maken van vlechtwerk met lavendel. Een theetuin voor het drinken van een kopje thee met lavendeltaart.
Maar ook voor het proeven van lavendelkaas, lavendelworst en lavendelbonbons.
En natuurlijk een winkeltje waar je allerlei cadeautjes kunt kopen met lavendel, van zeep, tot servies tot bedenk het maar. Voor thuis nam ik de lavendelkaas en de lavendelbonbons mee. Eens kijken hoe dat smaakt. Echt een aanrader om naar toe te gaan als je eens in de buurt bent!

6 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je dat in Nederland hebt, zo waan je, je in eigen land helemaal in Frankrijk!

    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wist het bestaan niet van die Lavendelboerderij. Ik ben dol op lavendel (vooral als bloem en droogbloem, de geur niet zo) En dat zo dichtbij huis. Ik ga er zeker een keer naar toe, goede tip voor een uitje met een vriendin.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Toevallig vertelde mijn man dat hij voor z'n werk binnekort naar Marknesse moet...wij hadden geen flauw idee waar t lag. En nu jouw post over de lavendelboerderij! Grappig. Ziet er erg leuk uit maar vanuit Rotterdam helaas wel erg ver voor n uitje....zomerse groet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat prachtig!! en zeker iets om eens naar toe te gaan!
    Wat een leuke tip. Lavendel is prachtig ik was dit jaar te laat met plukken dom dom dom!! dus nu zijn alleen de zaadjes nog te gebruiken.
    ach het geurt in ieder geval heerlijk!!
    fijn weekend
    lieve groet Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Hilde, ik ben er een aantal weken geleden geweest en toen stond de lavendel nog maar net in bloei. Het verschil is goed te zien. Je waant je toch even in Frankrijk en heerlijk die geur die je tegemoet komt.
    Wij hebben het gecombineerd met Blokzijl, dat was ook erg leuk.
    Fijne zondag, groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ha,ha wat leuk.
    Ik woon er ook niet ver bij vandaan.

    laatst ook voor het eerst geweest

    prachtig hé!

    groetjes, Lotte

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!

Groetjes Hilde