woensdag 9 december 2009

Spulletjes uit de oude doos!

Afgelopen zaterdag even bij mijn ouders op de zolder gesnuffeld naar oude spulletjes met een herinnering. Ik was op zoek naar theelepeltjes van mijn oma. Met mijn vader wat dozen doorgesnuffeld maar geen theelepeltjes gevonden. Wel in andere dozen spullen met een herinnering tegengekomen.
De houten handschoenendoos heeft de opa van mijn moeder, ook wel "opa de postbode" gemaakt voor mijn oma. Een handschoenendoos om je zondagse handschoenen in op te bergen. Nooit geweten dat de doos daarvoor was. Hij stond bij mijn opa en oma op de kledingkast.
Verder dit schattige theekopje. Mijn herinnering is dat ik hier op zondagmiddag wanneer we bij mijn opa en oma waren thee uit dronk. Het blijkt het theekopje van mijn moeder te zijn toen zij kind was.
Verder het vaasje met wat theelepeltjes, waaronder mijn eigen theelepeltje van vroeger thuis met de letter H, en het theelepeltje van mijn oma, met de letter M. En als laatste de datumaanwijzer, deze stond ook bij mijn opa en oma thuis en wanneer ik of mijn zus bij mijn opa en oma logeerden, mochten wij 's morgens de datum omzetten. Simpele dingen, maar fijne herinneringen.
2 opmerkingen:

 1. heej Hilde,

  leuk samen met je vader op zoek naar spullen met een herinnering en die dan nog vinden ook ikm denk dat je vader ook genoten heeft.
  Prachtige spullen zijn er boven water gekomen.

  Lieve groet irma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi,

  Wat een leuke, warme herinneringen, helaas heb ik al jaren geen opa of oma meer, maar kan me nog goed het huis van mijn oma herinneren met bedstee en al!

  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!

Groetjes Hilde