zondag 8 november 2009

Zuurkoolschotel met banaan en ananas



Een ovenschotel met zuurkool, eens iets anders dan de bekende stamppot, maar heerlijk op zo'n gure koude dag als vandaag!

Ingrediënten van zuurkoolschotel met banaan en ananas

1 pond rundergehakt
1 a 2 bananen
0,5 literblik ananas op siroop
zakje kruidenzuurkool
pak aardappelpuree voor ovenschotel
geraspte pittige kaas
zout
peper
2 teentjes knoflook
1 gesnipperde ui
ovenschaal


Bereidingswijze van zuurkoolschotel met banaan en ananas

Oven voorverwarmen op 180 a 200 graden C.
Gehakt rul bakken met zout, peper, knoflook en ui. Als het bruin is onder in de ovenschotel doen.
Bananen in plakjes snijden en bovenop het gehakt leggen. Zuurkool kwartiertje koken, uit laten lekken en bovenop de schijfjes banaan leggen.
Ananasschijven in stukjes snijden, uit laten lekken en bovenop zuurkool leggen.
De aardappelpuree klaarmaken volgens aanwijzingen op het pak en bovenop de ananas doen en mooi gladstrijken. Hier bovenop de geraspte kaas strooien.
Dan de schotel 20 minuten tot een half uur in de oven tot er een mooi bruin korstje op zit.

Eet Smakelijk!!

1 opmerking:

  1. Zo gek maar ik bedenk nu dat ik sinds ik niet meer thuis woon ook nooit geen zuurkool meer heb gegeten Oeps hahaha... en dat is toch 20 jaar geleden!

    Maar met banaan is het misschien.... Ik hou het in gedachten.

    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!

Groetjes Hilde